Ahad, 16 Disember 2012

cerita-ceriti tentang kelasku



Ya,malam nhe aku nak story sikit ngan korang ttg ahli kelas aku ….erm..apa yg special sgt ttg dorang sampai aku tulis kat blog nhe???hehehe…dorang nhe mmg special tau..bagi akulah…yelah tanpa ahli2 kelas aku yg byk kerenah nhe mcmana aku x rindu ttg dorang…huhuhu…

nhe ustazah kami ...kalau korang rasa ustazah nhe
cantik kat dlm lukisan nhe...dalm realiti lgilah...


First aku nak bagitau korang ttg guru kelas kami…namanya USTAZAH WAN ROSMAWATI merangkap wife USTAZ HAFIZY …ustazah wan nhe kalau org tengok blh cair tau…hehehe…yelah,dahlah ayu,sopan santun,lemah-lembut,cantik,solehah lagi tu(amin…)aku x tipu tau…ustazah nhe bgi aku speciallah gak selain guru kelas dia nhe kira ibu kami…sbb time2 dia masuk mesti adalah nasihat free dia bagi kami…aku x kisah pun malh best tau…sbb ustazah cakap tu dari hatiey dia…yelah kami nhe kan anak murid kesayangan dia(perasan plak)…ustazah…saya harap sgt ustazah cepat sembuh tau…sayang ustazah…


OK…nhe plak ttg ketua kelas aku,nama dia??hee..ANWAR ALWI…dia nhe first2 x nak jadi ketua kelas tapi terpaksalah dia terima bab x da gi yg blh dihrpkan…anuar nhe mmg rajinlah kalau bab tlg2 cikgu ,panggil2 cikgu masuk kelas dan byk gi …yelahkan dah namanya K.kelas .. perangai? Cam besa jax lah…x da luar biasanya…fwenz,harap2 kau berjya dlm usaha kau utk……hehehe

Nhe plak,penolong ketua kelas kami namanya AISYAH RUSLAN…huhuhu..dia  nhe mmg rajin dan kreatif gi..nasib baiklah dia yg jdi PKK kami ..lawa jugak kelas kami…sahabat aku nhe mmg hepi go lucky orgnya…tiap2 hari  ada jax yg dikecohkannya…kalau dia xda jadi kelas perpustakaan lah jwbnya kelas kami nhe…sayang kwn aku nhe….

Sekarang aku nak ckp ttg…huhuhu…member yg duduk sebelah anuar plak..AWANG NAJMUDDIN orangnya..dia nhe pendiam kat kelas kalau kat hostel x taula plak..orang Tanya sepatah dia pun jawab sepatah…awang nhe byk gak gelaran dia…nama korea pun ada,tapi..aku xingatlah…apapun dia nhe x diragui mmg pandai orangnya…semua subjek sains mmg makanan dhea ..huhuhu…tapi  diam2 awang nhe byk gak cerita aku dgr ttg dia…hehehe…

Aku nak kenalkan korang ngan sahabat aku yg merangkap roommate kesayangan aku…hehehe…dia nie sahabat aku insyaallah dunia akhirat…nama dia??IKHWANI SURAHMAN..wani ni mmg baik sgt kat aku Cuma aku jer lambat nak sedar..hee..sori arh fwenz…dia nie pendiam gak kat kelas (wat pa nak bising2 kan?x da faedahnya pun..huhuhu)tapi kalau bab study mmg num one lah..hee…sbb tulah selalu top three kat kelas..selain tu,mmg tugas harian dialah ingatkan kami bab ibadah..da dia pegang jawatan kerohanian..huhuhu..

Erm..sapa lagi ekk…owh ya!nie plak nama dia KHAIRIL SHATIR,..orang dia mcamana?hee..,.x yah nak ckp,satu skolah blh Nampak sendiri tau..bab dia nhe mmg rajin orangnya,hormatkan ckgu dah tu study hard gi…aku x tipu..bab orang cakap dia camtu…aku bgitau koranglah..hee…marah??tu aku x berani nak story kat oranglah…hee…rahsia kerajaan…

Pastu,nie plak sahabat aku yg dikenali sebagai NURUL IZZATI..schoolmate aku sejak di bangku skolah rendah gi…dia nie mmg jarang bercakap tau kat kelas bandingkan ngan kami smua…yelah byk ckpkan  blh bwa tambahnya dosa…hehehe..kwn aku nie mmg layan gila ngan lagu2 zaman 90 an..sampai aku pun kadang2 terjebak sklali(best apa lagu2 tu)…dia nie mmg open minded lah  kalau ngan aku…byk soalan dia nak Tanya…x kisah pun..hee..syang kau zatiey…

Kenal x RUSNAHRIANSHAH??...arh meh sini,aku nak cerita ngan korang ttg dia nie sikit..first,aku nak ckp yg dia nie mmg terer  la banding kami (rendah diri)..bila aku Tanya org belakng dia…sahabat aku kata dia nie mmg x kedekut ilmu walaupun pandai (gud2)..perangai dia??..truly lah aku kata mmg bikin panas lah gak…bkn kadang2 tapi selalu….hee..gurau jer..dia nie suka cari pasal ngan seorang sahabat nie …kalau korang ada jodoh aku x tau ekk…hee..apapun gud luck lah dgn apa yg kau kejarkan tu arh fwenz…chayo2…

Arh…nie member yg duduk blakang rusnah..nama dia tomei-tomei @ASHMIDA ALIMAT…orang dia??fuh..mmg cute ..hee..kalau ngan dia pasti x kering gusi korang…rindu plak aku ngan mida nie…dia nie nak gi plkn nanti…korang jgn nak try buli dia arh…hehehe…apa yg aku pling ingat ttg mida nie…dia nak sgt gi Australia…aku harap sgt impian dia nie tercapai…amin..kim salam ngan kangaroo arh kalau jumpa…hee

MOHD SABRI…itulah nama seorang lagi classmate aku..start taun nie dia agak lagi pendiam sebenarnya…aku x naklah story panjang2  ttg hal tu..kalau nak pinjam buku agama ..korang blh terus straight pinjam kat dia…sbb dia nie byk sgt buku2 agama..best lagi tu(keluaran terbaru)…dia nie mmg suka sgt senyu..kira oklah tu kan…senyum tu kan sedekah…hee…satu jax aku nak ckp ttg dia nie..selagi allah ada,jgn pernah menyerah  ,ok?..faham2lah..

Sekarang nie aku nak kenalkan korang ngan RABIATUL ADAWIYAH..perangai dia nie sama jax cam sabri…suka senyum…tulah dia nie awet muda (hehe)..orang akan kata dia nie x lain x bukan mmg ayu …cakap pun kadang2 aku yg tlg …bab perlahan sgt…mmg wanita melayu terakhir…hee..tapi jgn main2 ngan dia..kalau dah jumpa ngan roommate dia tu,..dia jugalah yg paling suka menyakat orang tau..hee…sayang kau biebie..

Next,namanya…KHAIRUL NIZAM….kalau korang cari pelukis…cari jer dia…bab dia nie mmg terer melukis..cita2 dia ?x silap aku nak jadi doctor..amin…ngamlah tu,ngan dia lagi yg jenis prihatin ngan org yg sakit…dia nie mmg disenangi ramai la( area budak2 lower form putra la)…so,kalau ada masalah jumpa jax dia..untuk yg sama gender lak ekk…oklah,malas aku nak cer panjg2 ttg dia nie…

NURUL AZANI…itu nama sahabat aku yg mmg berazam abiesz nak jadi doctor gak…amin..kalau minta terang ttg biology and kimia ngan dia..best tau..bab dia mmg pandai bgi penerangan…dia nie mmg senang nak bawa borak..kalau korang nak bgi nasihat…dia senang hatiey menerimanya…tapi pandai2lah bermain kata..hee..sahabat..aku harap kau hatiey 2 dlm melalui jln yg penuh pancaroba nie arh…ceh,ayat aku…fuh…

Seterusnya,member sebelah k.nizam…nama dia MOHAMMAD …simple kan nama dia…hee..dia nie setahu aku mmg seangkatan ngan sabri…rajin puasa(gud2)…pendiam?..huhuhu..comformlah kalau kat kelas tu susah nak dgr suara dia…kwn2 aku panggil dia imam..bab dia nie slalu jdi imam kat masjid  skolah terutama subuh jumaat..pasti surah as-sajadahjdi pilihan..harap2 teruskanlah sikap tu,walaupun da x skolah kat semai gi…

Pilot ..tu lah cita2 sahabat aku seorang nie…nama dia SYAIDATUL AFIFAH…orang tawau..dia nie minat abiesz kat fizik…harap2 tercapailah cita2 dia tu..bab aku pun teringin nak naik kpal terbang yg dia pandu….hahaha…susah tau nak cari perempuan jadi pilot zaman skarg..bkn senang..dia nie miss purple kami..bab dia suka sgt ngan purple..3P(pipz..purple..pilot)..hee…gud luck fwenz

UMAR KAMIL HUSAINI…arh dia nie..lagi pendiam dari putra2 yg lain..cita2 dia sma jax ngan pipz 
tu..amin..orang dia mmg pandai lah…kadang2 orang Tanya dia senyum jax…pelik plak aku dengar tu..hee..apa2lah kan…nielah peribahasa yg sesuai utk dia.,..diam-diam ubi berisi..hehehe..dia nie pemalu sikit depan public..so,mmg susahlah nak bya berborak..hehehe

Erm pas nie,si ayu’ plak..nama betul dia NUR IZZAH..mmg struggle orangnya…yelah kan..taun nie kan kmi ambik spm…sekali seumur hidup tu..korang jgn nak buat dia stress arh..bab dia nie x blh stress tau…betul..korea?..erm..mmg pilihan dia tu…sama  jax mcm aica rus…tappi dia nie pandai kawal dirilah…bkn mcm budak2 zaman sekarang hee…rindunya ngan budakz izzah nie..

Ok…putra terakhir yg pendiam kat kelas kami…nama dia.IZZAMUDDIN …apapun dorang nie pendiam kat kelas jax lah ,kalau kat aspura..no komenlah arh…kami satu form mmg dah tau sgt cita2 dia nie…nak belajar kat dubai..hee..bab dia nak sgt jadi doctor ..kalau nak minta tolong ngan dia…senang sgt…bab dia nie jenis on jer..so ada nak minta bantuan??minta jer ngan dia…hee

Ok..nie plak sahabat aku yg mmg susah nak ckp la..hee..name?NUR ZALINDA..sering ketawa,santai,setia,dan open minded..arh..tu lah antaranya ttg linda…mmg kwan yg baik,dan pendengar yg setia…x kisah apa org ckp yg penting dia tau dia buat tu sbb benar…aku syg sgt ngan kwn aku nie…apapun aku harap kau dpt jumpa sahabat yg mmg kau cari selama nie..hee…

NUR HANAN..ops..jangan tersilap..dia nie lelaki tau..ok..orang dia nie…adui susah aku nk cakap bab dia nie sebijik sama perangai cam rusna Cuma dia lagi powerlah…hari2 ada jax story dia nak bawa…menyakat org..arh tu kerja num. satu dia,…hee..apapun kalau dia x da ,x meriah lah kelas kami nie….

My lovely cousin dan juga sekaligus classmate aku..AFIQAH MUNIRAH…kazen sebelah ayah aku,….walaupun kami nie kazen tapi kami mmg x sama perangai tau.,.hee..kazen aku nie riuh orangnya..buat kau tersenyum jax..tapi jgn buat dia marah sudah…sbb aku pun x berani nak dekat …hee..dia nie sma jax mcm mohd..imam masjid..tapi memandangkan kazen aku nie pompuan so..imamah lah kiranya…sahabat…luv u mai kazen..hee..

Ok..nie barisan depan 2 aku plak..KHERUL orangnya..arh,dia nie mmg lawak orgnya…x tau lah napa kan..tapi org kata dia nie mcm elinah..kwn sebelah kelas aku..aku mana jax…hee…dia nie mmg geng2 org yg suka buwat kerenah kat kelas..apa yg dia buat,pasti ada jax gelak tawa yg kedengaran sekali…hee..dah besar panjang tapi perangai x ubah mcm budak2..tapi kalau dia  xda ,mmg mcm perpustakaanlah jwbnya..kalau kelas senyap maknanya dia join kwn sebelah dia buat projek…hee..layanz tidur…

FARHANA ZAKI..kawan baru kami taun nie..anak ketua sektor ..dia nie kira penyelamat lah gak..bab dia nie kalau cakap..fuh..best abiesz..so,aku nie bknnya berani sgt nak ckap ngan orang,dial ah salah seorang mangsa aku yg aku selalu minta tolong…dia nie mmg lucu orangnya..kadang2 org ketawa ngan telatah dia..walaupun dia x sedar pun time tu…apa yg aku pling suka kat dia nie..time kami da bincang ttg isu semasa ataupun ttg agama…mmg best tau..borak ngan dia…byk input kita dapat…syng kau ana..

Arh nie lah orang yg duduk sebelah kheerul..SYAFIQ AMIRHAN …dia nie,sgt2 lah santai orangnya…smapai kdg2 kita keliru dgn sikap dia..aku xtau nak describe mcmana ttg dia bab dia nie lain skit..lagipun aku nie bknnya sama gender ngan dia…apapun dia nie mmg minat sgt melukis bandingkan ngan belajar…itu yg aku pastilah..dan orang kata dia nie mmg alim orangnya…wallahuallam…kalau bab mengingat dia jugaklah yg antara yg dobit..hee

JASMIATI..itu sahabat depan meja aku..dia nie rajin sgt bantu bantu orang..tu yg dia nie disenangi..paling dia suka bab debat…kalau dah bercakap…huhuhu….no komenlah aku,..jasz nie aku xtau bila gi dpt jumpa dia..org jauh bah dia nie…tawau,,,mcm pips…mmg aku senang kalau ngan dia…best,…hee…

Nie plak..ALI AKMAL…dia nie,mmg baik hati lah gak orangnya…walaupun mmg antara orang yg byk bising tapi dia nie kita senang minta pertolongan …hee…dia,kherul,syafiq dan orang sebelah dia…mmg pencetus revolusi  betullah…hee..dorang berempat nielah penceria kelas,…sampai guru2 pun senang ngan dorang..tiap hari adanya telatah yg dorang bawa…

Orang tawau terakhir kat kelas kami,nama dia NUR AFIFAH…dia nie mmg menjaga hubungan ngan allah dan manusia..tiap perilaku dia,dia akan jga sebaiknya..takut menguris hati orang …dia nie ada sakit…biarlah itu rahsia…Cuma aku harap dia cepat2 sembuhlah…jarang dpt lihat gelak tawa dia…hee..

Last putra kelas aku…nama dia RADZIE AZHAR..member sebelah akmal….dia nie kira leader dorang lah..hee..radzie nie mmg terer Arabic tau.. aku tak tau lah kalau dia bercita2 nak jadi guru bahasa arab..hee..kalau ya..amin lah yer…bru2 nie,dia mmg meningkat sgt dlm pelajaran..so..kalau nak tips belajar ,minta la ngan dia…hehehehe..

Lastly putri kelas aku..sahabat nie duduk sebelah meja aku..dan dia nie jugalah insyaallah sahabat dunia akhirat aku..orang dia mmg best tau..NAIEMAH  namanya…hari2 ada jax yg buat aku tersenyum  ngan  perangai dia…kalau dia x da mmg aku rasa x best sgt..tapi selalunya aku yg x da la…hee…rindu kau neym…

SEKIAN SAHAJALAH AKU PUNYA STORY TTG KELAS  5AL-KHAWARIZMI..SORI SGT2 KPD SEMUA CLASSMATE AKU …MANATAU ADA YG TERASA HATIEY KA…HEE..JGN MARAH2 ARH..TENTANG AKU?TAK PERLU NAK CERITA LAH…K…GUD LUCK UTK RESULT SPM KITA BULAN TIG NHE ARH…MOGA REDHA ALLAH MENGIRINGI KEJAYAAN KITA…


   
                                                                                                                                                                                                       
arh..nhelah putra kelas aku..
tapi byk yg bukanlah..hee
nhe palk putri kelas aku..tapi tak cukup lima org lah...

Tiada ulasan: